Home print

Hva er Teknologidagene?

 title=

Hvert år, i uke 45, byr vi på en rekke arrangementer for barn og unge, studenter og næringsliv, med fokus på kompetanse og konkurransekraft.
Hele uka er et samarbeid mellom de ulike utdanningsinstitusjonene og næringslivet i Kongsberg.

Teknologidagene har aktiviteter gjennom en hel uke, med blant annet Skoleprogram for elever i barne- og ungdomsskolen,Teknologiseminar for 10. klasse, lærerseminar, e- sport event og næringskonferansen Technology Summit.

Skoleprogrammet

Skoleprogrammet går av stabelen mandag og tirsdag i Teknologiuka. Alle aktivitetene foregår i Krona, og til sammen tar vi imot ca 1.100 entusiastiske elever.

2. klasse 
Elever på Forskerlinja ved Kongsberg vgs hjelper elevene til rette blant naturvitenskapelige fenomener, spennende teknikk, og mye moro. Alle nysgjerrige får være med når vi blander, brenner og bråker!!

5. klasse
Her blir det eksperimenter med gasser, væsker, trykk og temperatur. Det blir eksplosjoner, implosjoner, lyd og lys. Blant de ulike aktiviteten 5. klassingene får boltre seg med er robotprogrammering, fysikk på roterommet og kjemilab.

8. klasse
8. klassingene får bli med på reisen fra ide til produkt. De får kjennskap til hvordan modeller kan konstrueres og deler kan lages i 3D printere og laserkuttere. De blir også introdusert for fysikkens mysterier fra nærmiljøet til det store universet.

Teknologiseminar for 10. klasse

Kongsbergindustrien inviterer til Teknologiseminar i samarbeid med Kongsberg kommune og Kongsbergskolen. Det blir fokus på ungdommenes muligheter ved utdanningsvalg, og det blir vist eksempler fra både yrkesfag og studieforberedende utdanning.

Det blir et variert program og elevene får høre om alt fra rakett-oppskyting og racerbiler, til å møte lærlinger og unge ansatte i industrien. Seminaret er minst som en støtte, og skolene oppfordres til å bruke seminaret i forkant og etterkant i faget Utdanningsvalg for å hjelpe elevene med gode valg og motivere til videre skolegang og studier

Lærerprogrammet

Lærerprogrammet er et seminar for pedagogiske ledere i barnehagene, lærere og annet undervisnings-personell i barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole, fagskolen og universitetet. Det er ulikt tema for seminaret hvert år, etter hva som er relevant og aktuelt i forhold til læreplaner og pensum.

Næringskonferansen Technology Summit Kongsberg

Technology Summit Kongsberg er konferansen der industrien i Kongsberg er vertskap. Her knyttes nettverk, kunnskap deles og det siste innen teknologi og innovasjon presenteres.

Les mer om næringslivskonferansen Technology Summit her >

King of the Hill LAN og e-sport event

Teknologidagene avsluttes med LAN og e-sport for alle over 12 år. Kjente personligheter i streamer miljøet er til stede, og deler av arenaen vil være åpen slik at foreldre og venner, eller rett og slett bare nysgjerrige sjeler, får en mulighet til å få et innblikk hva dette dreier seg om. Her kan besøkende se på diverse turneringer på storskjerm i auditoriet, møte kjente streamere og ta seg en tur gjennom et spennende standområde.