Home print

Teknologidagenes innholdsrike program

 title=

Hvert år, i uke 45, byr vi på en rekke arrangementer for barn og unge, studenter og næringsliv, med fokus på kompetanse og konkurransekraft.

Hele uka er et samarbeid mellom de ulike skolene/utdanningsinstitusjonene og næringslivet i Kongsberg.

Arrangementet vil ha aktiviteter hele uka, med blant annet Innovasjonscamp, teknologiseminar, Skoleprogram for elever, lærerseminar og næringskonferansen Technology Summit.

Mandag 5. november

Innovasjonscamp
Ungt Entreprenørskap (UE) arrangerer Innovasjonscamp for elever i videregående skole hvor elevene jobber gruppevis med å løse oppdrag . De konkrete oppdragene blir avslørt ved campens oppstart, men tema er fremtidens energi- og miljøløsninger. Elevene får veiledning gjennom dagen og til slutt skal de presentere sine løsninger og vinnere skal kåres.

150 elever fra Kongsberg vgs vil delta på Innovasjonscampen 5. november i Krona
Les mer her

Skoleprogram, elevprogrammet:
Elevprogrammet går av stabelen mandag og tirsdag i Teknologiuka. Alle aktivitetene foregår i Krona. De siste årene har alle elevene på de aktuelle trinnene fått være med, og til sammen tar vi imot ca 1.100 entusiastiske elever.
Les mer her

Tirsdag 6. november

Skoleprogram, elevprogrammet: 
Elevprogrammet går av stabelen mandag og tirsdag i Teknologiuka. Alle aktivitetene foregår i Krona. De siste årene har alle elevene på de aktuelle trinnene fått være med, og til sammen tar vi imot ca 1.100 entusiastiske elever.

Jenter og Teknologi: 
NHO og NITO holder et foredrag  for jenter i 9. og 10. klasse for å gi informasjon og inspirasjon om teknologiutdanning. Les mer her

Onsdag 7. november

Teknologiseminar for ungdomsskoleelever på 10. trinn
Kongsberg Gruppen vil også i år invitere elever på 10. trinn til miniseminar i Musikkteateret i samarbeid med Kongsbergskolen. Målet med Teknologiseminaret er å øke interessen for realfag og teknologi og gi elevene inspirasjon til å ta riktige utdanningsvalg. Det vil bli fokus på flere utdanningsmuligheter som alt fra yrkesfag og fagutdanning til universitetsstudier, og elevene vil få møte topp motiverte lærlinger og studenter. Det blir et variert program med innslag av roboter, autonome droner, elektriske racerbiler, moderne flyproduksjon og hva som forventes av de som ønsker å jobbe i Teknologiindustrien.

Lærerprogrammet:
Seminar for pedagogiske ledere i barnehagene, lærere og annet undervisningspersonell i barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole, fagskolen og universitetet. Fokuset er: hva er autonomi og hvordan bruke feks AR briller i undervisningen? Les mer her

Mentorkafe, kl. 08.00 – 09.30
Frokostmøte med ungdomsbedrifter hos kafe Fattigmann i Stortorget kjøpesenter. Vi inviterer deg til en frokost hvor du får møte elever som driver Ungdomsbedrift i skolen. For å få den beste opplevelsen med å starte bedrift er et godt samarbeid med næringslivet helt avgjørende. Derfor skaper vi en møteplass for nettverksbygging og samtaler med en god frokost og hyggelige omgivelser. Les mer her

Gründeridol
Ungdomsbedrifter fra Kongsberg videregåendeskole og Eiker videregåendeskole deltar i pitchekonkurranse hvor bedriften skal presentere forretningsideen sin på inntil 2 minutter.
2 ungdomsbedrifter går videre til IDOL-hovedfinalen i Drammen torsdag 15. november (avslutningsdag for Gründeruka). Totalt 10 ungdomsbedrifter fra Buskerud fylke deltar i hovedfinalen i Drammen 15. november.

Torsdag 8. november og fredag 9. november

Næringskonferansen Technology Summit Kongsberg
Les mer om næringslivskonferansen Technology Summit her >